INTE okej!

Idag på NK:n fick jag veta att min lärare kommer att få sparken, eller har(?), vilket jag är otroligt arg och less över. Jag ska berätta från början:

När jag började tvåan så hade vi just denna lärare i NK A kursen. Hon är en otroligt bra lärare, men har haft väldigt många motgångar. Efter att vi slutat tvåan så sparkade de henne och massa andra lärare. Sedan, när vi skulle börja läsa NK B i trean så skulle vi få en ny lärare. Jag kommer inte ihåg namnet så vi får kalla henne X. Denna X var och är sjukskriven(tror jag?) så vi vet inte vem hon är och vi har inte ens sett hur hon ser ut. Så vi fick en vikarie för henne, Erika. Erika var också en väldigt bra lärare men efter jul så blev hon mammaledig och vi var tvungen att få ytterligare en vikarie. Denna vikarien blev Janette, vår nuvarande lärare. Och så idag fick vi veta att hon ska få sparken och kommer att jobba med oss fram till vecka 18. Efter vecka 18 så kommer vi att få YTTERLIGARE en vikarie. Men grejen är den att just nu så har de ingen vikarie åt oss. Om de inte hitta någon vikarie så kommer vår nuvarande lärare/vikarie få vikariera för sig själv. Jag vet, det är sjukt! Men en annan grej då är att hon har sökt till en utbildning som börjar vecka 18 eller 19, så om hon kommer in där så kanske inte vi får någon lärare, inte heller några betyg och då kommer vi inte kunna ta studenten!!!!!!!!!

Detta ser jag och min klass som ett väldigt stort problem så jag kommer själv, eller med andra från klassen, protestera och säga ifrån. Jag fick lite vägledning av en okänd person som ej får nämnas, så jag/vi ska först prata med gymnasiechefen, sedan med en kvinna på kommunen och någon stans där mittemellan kommer jag/vi att höra av oss till NSD och Kuriren.

Dock så vet jag inte hur detta kommer resulteras. Det hela känns lite drastiskt, men om man tänker så här, skolan ska jobba FÖR eleverna och inte MOT eleverna som det verkar nu. De ska inte heller låta eleverna själva ta tag i saker bara för att ingen annan på skolan kan få tummen ur arslet (Ursäkta ordvalen men det är sant). Jag vet inte riktigt, någon som har några tips på hur jag/vi ska gå till väga?

XOXO

easter

Idag vaknade jag klockan åtta av att marcus hade ställt ett larm på sin telefon, vilket var väldigt tur eftersom att han på något sätt måste ha ändrat larmen jag hade ställt och jag hade därmed försovit mig mega mycket. Det var verkligen ödet eftersom att han egenligen inte skulle stiga upp då, så för en gångs skull hade jag tur i oturen.

I morse var jag på matten och räknade ovanligt många tal. Nu har jag bara en lektion som börjar 12.20 och sedan får jag påsklov. De enda planerna jag har under lovet är att åka till klinten, ta hand om söthunden Ina och inte plugga ett smack :) I alla fall inte förens nästa helg plus att jag måste skriva på en debattartikel till svenskan som ska vara klar imorgon. Dock måste jag jag fota till fotografiska bildkursen under veckan, men det blir nog inte så jobbigt. Det borde finnas en hel del saker att fota i klinten! :)

Nu ska jag nog börja gå tillbaka till skolan, så jag får skriva mer sen

XOXO

movienight

Idag har det varit en liten konstig dag, ovanligt mycket har gått fel och jag har varit på ganska dåligt humör med tanke på min sömnbrist. Det har även hänt några spännande saker, fick bland annat två presenter från min pojke och sedan har jag insett att jag bara har en dag kvar i skolan innan lovet sätter igång. Ikväll blir det i alla fall en tidig kväll med film och mys med älsklingen, vilket behövs efter min utmattande dag :)

Nu väntar kvällens film, knocked up.


XOXO

nattromantik med E-MU

Sitter nu brevid min pojke som inte mår bra och är less eftersom att han har lite problem med att installera sitt externa ljudkort. Vi har suttit i fem timmar och försökt installera mass program men det verkar inte vilja funka, vilket är väldigt frustrerande.

Så, nu vet alla vad vi gör en ljuvlig natt som denna :)

XOXO

trötter

Jag förstår inte vad som hänt med min kropp, det känns som att den helt plötsligt börjat strejka och jag känner mig konstant trött och sjuk. Det ska bli otroligt skönt med ett lugnt lov med tanke på att det senaste lovet inte blev så lugnt.

Igår kollade jag på massa mobiltelefoner. Jag måste verkligen investera i en ny eftersom att min mobil gått sönder och att jag inte kan hantera den jag har fått låna av Marcus. Jag hittade i alla fall en LG telefon för 1 400kr på elgiganten som verkar vara bra. Sedan hittade jag en samsung också men jag vill nog prova på något nytt så jag ska fara och kolla på dem så fort jag fått pengar. Vet inte riktigt hur jag ska ha råd med en telefon och en utlandsresa.





XOXO


Spännande och lärorika upplevelser

Nu var det ett tag sen jag skrev, vilket inte är så konstigt med tanke på allt som varit de senaste veckorna. Jag ska berätta lite kort om allting jag varit med om.

Onsdagen den 17:e klev jag upp tidigt på morgonen för att ta tåget till Kiruna, jag och Hanna skulle nämligen på ett möte för entreprenörer. Vi for med några andra bodensare och lärde känna varandra lite på tåget. Sedan var vi på möte där de babblade om saker jag varken förstod eller kommer ihåg. Vi hade i alla fall en jätte trevlig dag men mysig middag i Kiruna stadshus. Senare på kvällen blev det lite "partaj" på Scandic hotel med alla företagssnubbar (ja, det var mest snubbar där). Vi hade jätte trevligt och kvällen blev senare än vad jag kunde tro.
torsdagen vaknade jag kring tio med världens huvudvärk. Alltså jag skämtar inte, har aldrig varit med om något liknande. Det var bara att bita ihop och stå ut under dagens föredrag som var. Dagens höjdpunkt var Yngve Bergqvist, skaparen av Ice Hotel, som pratade om hans liv osv. Han verkar vara en underbar människa som man verkligen ska se upp till. (Har skrivit han som en känd människa med stark utstrålning i mitt CV till ica kvantum som jag skrev ikväll) Men i alla fall, sedan blev det en jätte mumsig middag med oxfile, potatis och grönsaker. Direkt efter det blev det godnatt för mig eftersom att tåget hem skulle gå 05.38 morgonen därpå. Detta var en riktigt lärorik upplevelse med många härliga människor.

Fredagen då jag kom hem for jag och Marcus till Luleå och bestämde var vi skulle åka utomlands, är jätte nöjd och nu är resan bokad och klar. YIPPIE!!

I måndags då, jo då var teknik och samhälls i kåbdalis och åkte skidor och snowboard, vilket var helt underbart. Jag har fått en ny passion tror jag, att åka slalom. Dock hade jag en obeskrivlig smärta i fötterna efteråt vilket var så otroligt jobbigt att jag var nära på att börja gråta. Det kändes som tusen nålar i foten + att den brann + att den hade blivit sönderslagen. Ajja, ibland måste man stå ut med lite smärta.

Onsdagen och torsdagen denna veckan gick helt och hållet åt den regionala UF mässan som hölls på arenan i Boden. Det var många förberedelser och väldigt lång dag med mycket prat med många människor. jag vill bara ge en stor eloge till Lovisa som har varit superduper duktig med sin affärside, att designa brandsläckare. Hon Vann fyra priser under denna mässan, vilket var otroligt bra gjort.

I fredags blev det ingen skola för min utan det blev bowling med SPEK07. Det var grymt roligt och jag kände mig väldigt duktig som gjorde ovanligt många strikar och spärrar(?). Sedan var vi även hundvakt till marcus urgulliga "lilla" vovve.


Något mer orkar jag inte skriva nu för jag tror ändå inte att någon orkar läsa nå mer men här kommer alla dessa ord i bilder.


Tequila race



Umgänge



Middagen i stadshuset



Chill på fredagskvällen



Sötnöt<3



Kåbdalis



Jag och Hanna i vår monter. (snodde några bilder av lovisa)



Duktiga lovan



Montrarna



Bowling



En söt Wilma!



SÅ SÖÖÖT<3



XOXO

Tiden går fort ibland

Ja, idag är det sista dagen på lovet, men för mig har lovet inte ens börjat. Hela veckan har varit sjukt stressig och jobbig. Skulle faktiskt behöva ett lov nu men det är bara bita igen i några veckor till påsklovet.

Hela veckan har jag planerat, fixat och donat. Modevisningen i fredags var någorlunda lyckad och jag är glad att den är över. Tyvärr så slutar inte det stressiga nu, utan det har bara börjat. Nu ska jag börja fixa inför projektmässan (som borde vara snart?!), Regionala UF mässan (24 mars?) och min och Hannas tripp till Kiruna (17:e-19:e mars). Sedan måste vi skriva projektrapporten och alla andra ämnen som jag ska göra arbeten, redovisningar och prov i. GAAH, känner mig enormt stressad när jag bara tänker på det.

Ikväll har jag varit och fikat på Hanssons med Anna och Sandra. Det ska vi göra igen ; ) Sedan har jag bara sett på tv och chillat. Har även kollat på resor till bulgarien. Känner att jag behöver en utlandsresa. Har hittat två fina och billiga resor :)
Resa1
Resa2

Nu ska jag sova. God natt!<3


RSS 2.0